vineri, 21 mai 2010

Nas & Damian Marley - Distant Relatives [2010]


















1. As We Enter
2. Tribes at War featuring K'naan
3. Strong Will Continue
4. Leaders featuring Stephen Marley
5. Friends
6. Count Your Blessings
7. Dispear
8. Land of Promise featuring Dennis Brown
9. In His Own Words featuring Stephen Marley
10. Nah Mean
11. Patience
12. My Generation featuring Joss Stone & Lil Wayne
13. Africa Must Wake Up featuring K'naan

Este exact ce vroiam să aud în 2010 din partea lui Nas şi exact ce mă aşteptam de la Damian Marley, cunoscând colaborarea celor doi din 2005 "Road to Zion".
Primele veşti despre "Distant Relatives" veneau în 2009 la premiile Grammy, când Nas dezvăluia reporterilor MTV că lucrează la un album cu Damian Marley, cel mă tânăr dintre copiii lui Bob Marley.
Înregistrările au început în 2008 în studiouri din Los Angeles, California şi Miami, Florida. Cea mai mare parte a albumului este produsă de Damian şi fratele lui mai mare Stephen Marley, folosindu-se instrumentaţie live în timpul înregistrărilor. Este o fuziune reuşită de hip hop şi raggae, pe material întâlnim şi sample-uri din muzica africană.
Conţinutul liric al albumului este axat pe Africa, abordând tema sărăciei, a trecutului îndepărtat şi al originii cetăţenilor de culoare din Statele Unite ale Americii.
Cei doi intenţionează să doneze o mare parte a veniturilor de la acest album pentru construirea unei şcoli în Africa. Deşi multe albume "caritabile" sunt lăudabile numai pentru acest aspect, nu este cazul albumului de faţă, el fiind unul foarte dinamic, după cum spune şi Damian Marley într-un interviu pentru revista "Rolling Stone", "vrem să fie ceva pe care să vreţi să-l ascultaţi în maşină".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu