marți, 25 mai 2010

Bob Marley & The Wailers - Babylon by Bus [1978]


















1. Positive Vibration
2. Punky Reggae Party
3. Exodus
4. Stir It Up
5. Rat Race
6. Concrete Jungle
7. Kinky Reggae8. Lively Up Yourself
9. Rebel Music
10. War / No More Trouble
11. Is This Love
12. Heathen
13. Jamming

Albumul "Babylon by Bus" a fost înregistrat în mare parte la Pavillon de Paris -restul la Londra- în iunie 1978 în timpul turneului "Kaya Tour". Conţine piese de pe albumele Bob Marley & The Wailers până la "Kaya" inclusiv şi redă o atmosferă live autentică.
Personalul trupei constă în însuşi Bob Marley ca vocal principal, chitarist şi compozitor, the Wailers Band ca trupă live şi the I Threes ca backing vocals.

Bob Marley s-a născut în micul sat Nine Mile din Saint Ann Parish, Jamaica cu numele de Nesta Robert Marley, părinţii lui fiind Norval Sinclair Marley-cetăţean jamaican de origine engleză şi culoare albă- şi Cedella Booker.
În 1955, pe când Marley avea 10 ani, tatăl sau a murit din cauza unui infarct la vârsta de 60 de ani. Bob Marley a fost tachinat în tinereţe datorită originii lui rasiale mixte şi el însuşi şi-a pus multe întrebări în această privinţă pe parcursul vieţii.
La 14 ani a părăsit şcoala pentru a face muzică cu Joe Higgs, un muzician local, adept al culturi Rastafari.
În 1963, împreună cu Bunny Wailer, Peter Tosh, Junior Braithwaite, Beverley Kelso, şi Cherry Smith au format grupul ska/ rocksteady "The Teenagers". Mai târziu au schimbat numele în "The Wailing Rudeboys", apoi în "The Wailing Wailers", moment în care au fost descoperiţi de producătorul muzical Coxsone Dodd, şi au rămas în final la denumirea de "The Wailers".
Acestea au fost începuturile pentru Bob Marley, care avea să devină şi să rămână legenda raggae şi o personalitate ce a influenţat atât în muzică, cultura Rastafari, cât şi în atitudinea tinerilor de peste glob.
Moştenirea lui Marley nu constă doar în muzica lui cu un puternic mesaj pacifist, cât şi în copiii lui -Sharon, Cedella, David "Ziggy", Stephen, Robert "Robbie", Rohan, Karen, Stephanie, Julian, Ky-Mani şi Damian- care toţi sunt muzicieni foarte talentaţi în segmentul raggae.


IN MEMORIAM BOB MARLEY1945-1981

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu