luni, 17 mai 2010

Metallica - S&M [1999]



















Disc one
1. The Ecstasy of Gold
2. The Call of Ktulu
3. Master of Puppets
4. Of Wolf and Man
5. The Thing That Should Not Be
6. Fuel
7. The Memory Remains
8. No Leaf Clover
9. Hero of the Day
10. Devil's Dance
11. Bleeding Me

Disc two
1. Nothing Else Matters
2. Until It Sleeps
3. For Whom the Bell Tolls
4. -Human
5. Wherever I May Roam
6. The Outlaw Torn
7. Sad But True
8. One
9. Enter Sandman
10. Battery

Formaţia de heavy/trash metal Metallica a luat naştere în Los Angeles, California în 1981, fondată când toboşarul Lars Ulrich a publicat un anunţ într-un ziar local.
Line-up-ul trupei înseamnă Lars Ulrich la tobe, James Hetfield la chitară ritmică şi voce, Kirk Hammett chitarist principal şi Robert Trujillo la chitară bas, după ce Metallica a colaborat cu o serie de basişti de-a lungul timpului.
"S&M" este abrevierea pentru "Symphony and Metallica", în acelaşi timp fiind un joc de cuvinte derivat de la "sadomasochism". Acest album live a fost înregistrat şi cântat împreună cu orchestra simfonică din San Francisco condusă de Michael Kamen în data de 22 aprilie 2009 la Berkeley Community Theatre.
Acesta este ultimul album alături de basistul Jason Newsted, deşi acesta a mai lucrat şi cântat cu Metallica şi după părăsirea trupei.
Acompaniamentul simfonic a fost compus de către Michael Kamen, care a fost dealtfel şi dirijorul din timpul concertului.
Ideea de a combina heavy metal-ul cu muzica clasică a fost -după cum a declarat Hetfield în repetate rânduri- a lui Cliff Burton (basist al trupei decedat în 1986), care era un mare iubitor de muzică clasică, în special de Johann Sebastian Bach.
"Concerto for Group and Orchestra" realizat de Deep Purple în 1969 a fost deasemenea o importantă sursă de inspiraţie pentru acest album live.
Piesele cântate au parcurs albumele trupei de la "Ride the Lightning" până la "ReLoad", dar apar şi două compoziţii noi, "No Leaf Clover" şi "-Human", precum şi un cover simfonic la "The Ecstasy of Gold" al lui Ennio Morricone.

Un live remarcabil şi de reper pentru muzica rock de până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu