marți, 18 mai 2010

Lou Reed - Transformer [1972]



















1. Vicious
2. Andy's Chest
3. Perfect Day
4. Hangin' 'Round
5. Walk on the Wild Side
6. Make Up
7. Satellite of Love
8. Wagon Wheel
9. New York Telephone Conversation
10. I'm So Free
11. Goodnight Ladies

Transformer" este cel de-al doilea album solo al lui Lou Reed apărut în decembrie 1972. Faţă de predecesorul lui, care conţinea în mare parte piese din perioada Velvet Underground, acesta este în mare parte realizat din compoziţii noi, glam rock.
Albumul a fost produs de către David Bowie şi Mick Ronson, ambii fiind influenţaţi masiv de muzica lui Reed în Velvet Underground. În acea perioadă, Mick Ronson era chitaristul principal în trupa lui Bowie "the Spiders from Mars" şi a avut un rol important în înregistrarea albumului ca instrumentist, deasemenea ocupându-se şi de aranjamentul muzical, notabil fiind cel al vioarelor din "Perfect Day".
Deşi creditele cântecelor aparţin lui Reed, s-a bănuit foarte mult timp că "Wagon Wheel" este de fapt o compoziţie David Bowie.
Deşi "Vicious" nu a fost niciodată cântată de the Velvet Underground, se pare că melodia datează din perioada în care Reed făcea parte din trupă, iar aceasta colabora cu Andy Warhol.
După spusele lui Reed, Warhol i-a spus că ar trebui să scrie o piesă despre cineva rău. Când Reed la întrebat la ce anume se referă, acesta i-ar fi replicat "ştii tu, rău, ca şi cum te-aş lovi cu o floare".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu