marți, 27 aprilie 2010

Lauryn Hill - The Miseducation of Lauryn Hill [1998]



















1. Intro
2. Lost Ones
3. Ex-Factor
4. To Zion featuring Carlos Santana
5. Doo Wop (That Thing)
6. Superstar
7. Final Hour
8. When It Hurts So Bad
9. I Used To Love Him featuring Mary J. Blige
10. Forgive Them Father
11. Every Ghetto, Every City
12. Nothing Even Matters featuring D'Angelo
13. Everything Is Everything
14. The Miseducation of Lauryn Hill
15. Can't Take My Eyes Off Of You -bonus track
16. Sweetest Thing (Mahogany Mix) -bonus track
17. Tell Him -bonus track

Acesta este albumul de debut -şi până în momentul de faţă singurul album de studio- al lui Lauryn Hill ca şi artist solo.
Titlul albumului este parţial inspirat de cartea lui Carter G. Woodson, "The Mis-Education of the Negro" publicată în 1933, care punea în discuţie îndoctrinarea afro-americanilor în şcoli, deasemenea titlul face referire şi la filmul şi romanul autobiografic "The Education of Sonny Carson".
Partea lirică a albumului vorbeşte despre prima sarcină a artistei -Zion avea să se numească băieţelul ei, tatăl fiind Rohan Marley-, despre tensiunile din Fugees, grupul muzical din care a făcut parte, dar şi despre dragoste şi Dumnezeu.
Stilul muzical adună elemente r&b, hip hop, soul, reggae, şi gospel, datorate artiştilor cu care Lauryn Hill a lucrat de-a lungul timpului : Cece Winans, Aretha Franklin, Witney Houston.
Cea mai mare parte a albumului a fost înregistrată la Tuff Gong Studios în Kingston (Jamaica), studio construit de legenda reggae Bob Marley.
Iniţial, Wyclef Jean, fostul coleg de trupă al lui Lauryn nu a sprijinit înregistrarea acestui album, dar în cele din urmă şi-a oferit ajurorul ca şi producător, însă a fost refuzat de către artistă.

Pentru mine, "The Miseducation of Lauryn Hill" este unul dintre cele mai valoroase albume ale anilor '90, de o profunzime autentică. M-a influenţat atât în muzica pe care o ascult, cât şi în percepţia despre un artist hip-hop adevărat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu