miercuri, 21 aprilie 2010

Aievea - Cinema [2009]



















1. Joy Of Life
2. Slowly
3. Papillon
4. Am Uitat
5. Traces
6. Crazy
7. Cinema
8. Red
9. Ada Kaleh
10. Azi
11. Light
12. It Happened Last
13. Turn Back Time

"Cinema" este cadoul pe care trupa l-a făcut pe 19 decembrie 2009 ascultătorilor săi. Albumul a fost oferit pe memory stick celor care au venit la concertul de lansare, pentru că "toată lumea copiază muzică de unde apucă. Acum ai ocazia să o copiezi direct de la cei care o fac :)", ne spune siteul oficial al trupei.
Acesta este cel de-al doilea album Aievea, succesor lui "Scared of Jazz" şi numeroase proiecte separate ale membrilor.
Îmbină un nu jazz foarte delicios cu elemente pop pe alocuri, iar împreună cu vocea feminină hipnotică se crează o atmosferă intimă ce duce gândul la o coloană de film; un film despre bucuria vieţii trăită pe îndelete, despre nostalgie şi o frumoasă poveste de dragoste trăită pe dispăruta insulă Ada Kaleh din apropierea Orşovei. Aievea sunt Marta Hristea (voce), Vlaicu Golcea (electronice, keyboards, contrabas), Electric Brother (electronice, bass, chitară, instrumente acustice), Tavi Scurtu (tobe) şi au colaborat la acest album cu Casa Gontz (visuals) şi Uţu Pascu(sound-designer şi co-producător).
Opt dintre treisprezece piese beneficiază de nişte videoclipuri speciale realizate de artistul vizual Gontz.
Numai muzicieni unul şi unul; acest album transcende limita spaţiului, ţinând cont că Marta Hristea se află în Olanda iar restul membrilor se împart între Bucureşti şi Timişoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu